4 de nov. 2009

Crisi i responsabilitat

És evident que la crisi econòmica actual no afecta tothom per igual, però que la situació és cada dia més complicada, que hi ha més persones i famílies senceres afectades i que els indicadors van de mal en pitjor, és un fet.

Es va començar negant la crisi i una vegada assumida l'evidència, la irresponsabilitat és de primer grau. Només cal mirar el que estan fent els nostres veïns de la UE i adaptar-nos a això. No crec en solucions màgiques i molt menys en ajupir el cap i esperar que passe el temporal.

Com més temps passa i veig com està l'economia del País, així com la desmoralització del món empresarial, la manca de llocs de treball i les maldestres mesures que s'estan prenent per afrontar la situació, pense en allò que inventar és molt difícil però copiar bé també.







Com és possible que el PSOE i el PP vagen agafats de la mà al País Basc i que uns dies més tard el PNB isca al carrer al costat del món abertzale, quan el PNB és qui ajuda el PSOE a treure les seues pressupostos endavant. Que a Navarra el PSOE preferisca que governe la UPN a governar ell, si el suport ve de Nafarroa-bai què impedeix el PSOE i el PP arribar a algun tipus d'acord, per treure de l'agenda política del dia a dia la crisi econòmica i agafar de veritat el bou per les banyes per afrontar les reformes estructurals que es necessiten, des del mercat laboral, passant per la funció pública, la política fiscal, etc.?

Em costa d'entendre. Els pot més la cursa electoral i el tot val, que la situació angoixant de molta gent. Com no volen després que la política estiga en l'àmbit del més absolut desprestigi?

Si a això hi afegim que les ajudes més reals, és a dir amb diners, estan sent per al sector de l'automòbil i el financer, a aquest últim sense demanar-li cap responsabilitat de les seues anteriors actuacions, doncs vostès diran.

I dic jo, per què es fa amb el sector de l'automòbil i no s'ha fet amb el del tèxtil, el moble, la ceràmica, la joguina o el turisme que també ocupen a molts treballadors. Què tenen alguns sectors que no tinguen altres?

Però si a tot això a més sumem la pujada d'impostos i a qui va dirigida i amb quines intencions; ah això sí, amb etiqueta de govern progressista i d'esquerres, es fa molt difícil d'entendre, o s'entén com un gran despropòsit i irresponsabilitat.

3 comentaris:

  1. Hola Pere. Casualment he trobat el teu blog i m´ha fet il.lussió. Aquest article teu m´agradat molt, entraré més sovint per llegir-te. Desde Manuel-Ribera alta, Ernest J. Pallàs

    ResponElimina
  2. Encara no entenc còm pot ser que un govern assessorat per economistes prestigiosos encara no se n´haja adonat de que la crisi és del sistema capitalista. Ja va sent hora de que busquen un recanvi a un sistema econòmic que s´està demostrant, no és la solució, sinó el problema i l´origen de la majoria dels problemes del món. Un sistema que ja no dóna més de si, que és insostenible econòmicament i ambientalment, que provoca injustícia social, que fa més grans les diferències entre classes i que fa que el nombre de gent que passa fam al món estiga tornant a pujar, després d´anys de descens.

    ResponElimina
  3. Perdoneu que m´haja identificat com administrador, és el nom que use als meus blogs. Soc Josep Lluís, i el meu blog és TERRA VERDA.

    ResponElimina