29 de nov. 2009

¿Demagògia? No, gràcies

Sempre he tingut curiositat per saber si hi ha un expert en denominacions de les operacions policials, i si hi ha segur que està a Madrid.
Perquè els noms que els posen tenen la seua gràcia i no sé si també algun significat. Des de l'operació Galàxia o operació Malaia, passant pel cas Gürtel i ara operació Pretòria. Però donada l'acumulació actual de casos per diferents parts de l'Estat caldria posar-li un nom a la suma de casos, és a dir al seu conjunt i així a l'hora de parlar d'ells tindríem una única denominació, encara que òbviament cada cas té els seus actors i seus acusats. Però suggeriments a part i sent conscient de la gravetat dels fets, no seria d'estranyar que apareguera algun cas semblant, aquí a la meua terra i crec que seria saludable per a tots i sobretot per al sistema.
S'està començant a sembrar el dubte sobre tot i el que és més preocupant la idea que tot està corromput i que tots són iguals, i jo personalment em negue a acceptar aquestes tesis i fins i tot reivindique el contrari.
És normal que la gent no visca ara igual la política que durant els anys de la transició, amb les seues parts positives i també negatives, la gran càrrega ideològica d'aquell moment no està ara present de la mateixa manera, la voluntat de treballar desinteressadament per un projecte polític i tot el que suposava ajudar a superar la dictadura anterior era un esperó que va mobilitzar a molta gent.

Però ara també conec molta gent, de diferents opcions polítiques que perdent diners, més que guanyant, fan la seua aportació a la política des d'una institució, sobretot municipal, amb una dosi de sacrifici personal i en alguns casos abandonant durant un temps el seu treball, que en el cas de no ser funcionari públic, li comportarà perjudicis futurs que ningú li compensarà, i conste que parle amb coneixement de causa, encara que no entraré en exemples concrets que d’haver-los els assegure que n'hi ha i no són pocs.
Trobar persones que tinguen la convicció que durant un temps de la seua vida van a treballar administrant els interessos de la col·lectivitat no és fàcil, que aquestes persones estiguen preparades i amb ganes i il·lusió em fa la sensació que cada dia serà més difícil. El dany més profund i pervers de la corrupció crec que hi és. Va apartant de la política a molta gent que podria aportar molt i positiu, i ens va acostant a allò que podríem anomenar en el llenguatge actual "berlusconisme", o demagògia.
Estem arribant a una situació, on serien d'agrair mesures correctores en el legislatiu, diligència i imparcialitat manifesta en el judicial i responsabilitat i aire fresc i nou a l'executiu. En cas contrari, el deteriorament està cantat i cada dia serà més difícil convèncer la gent de bé i preparada per a que dediquen uns anys de la seua vida, la seua gent, a la seua ciutat i al seu país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada